به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا در نشست خبری «سومین همایش ملی حدیث رضوی» که پیشازظهر امروز چهارشنبه سوم تیرماه در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد، گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش، ترویج و نشر مکتب اهل بیت (ع) در جامعه است.
دبیر اجرایی همایش ملی حدیث رضوی با اشاره به حدیثی از اهل بیت (ع) افزود: همه کلام اهل بیت (ع) دارای حسن، مزیت و دارای آثار و برکات مفیدی است و ما باید از کلام اهل بیت (ع) در راستای تعالی زندگی خویش استفاده کنیم.
سبحانینیا با اشاره به برگزاری اولین دوره همایش ملی حدیث رضوی بیان کرد: در سال 92 اولین همایش ملی حدیث رضوی برگزار شد که درباره سبک زندگی رضوی بود و با استقبال جدی، مورد بحث و پژوهش پژوهشگران و اندیشمندان قرار گرفت. در همان سال مجموعه 6 جلدی «سبک زندگی امام رضا (ع)» تهیه شد و در اختیار عموم مردم و علاقهمندان قرار گرفت.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم قرآن و حدیث با اشاره به محورهای بررسیشده در دومین همایش ملی حدیث رضوی عنوان کرد: سال گذشته دومین همایش حدیث رضوی برگزار شد که در آن تأثیر جریانهای فکری معاصر امام رضا (ع) مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس کتاب «حکمتنامه رضوی» ــ مجموعه میراث حدیثی امام رضا (ع) و احادیثی که خود ایشان به اصحاب گفتهاند ــ و همچنین مجموعه مقالات اولین همایش چاپ شد.
وی با اشاره به برنامههای صورتگرفته برای برگزاری سومین همایش ملی حدیث رضوی تصریح کرد: تلاش میکنیم که سطح سومین همایش از دو همایش پیشین برتر باشد و سطح کیفی مقالات ارسالی نیز ارتقا داشته باشد.
حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا با بیان این که موضوع سومین همایش حدیث رضوی «احادیث کلامی و اعتقادی امام رضا (ع)» است، عنوان کرد: تاکنون 49 مقاله در 20 محور به دبیرخانه سومین همایش ملی حدیث رضوی ارسال شده است و تاپایان ارسال مقالات دو ماه فرصت باقی مانده است. پیشبینی میکنیم در این مدت 150 مقاله به دبیرخانه ارسال شود.
محورهای سومین همایش ملی حدیث رضوی
در ادامه این نشست، حجتالاسلام رسول رضوی، دبیر علمی «همایش ملی حدیث رضوی» اظهار کرد: امام رضا (ع) در نشر مکتب اهل بیت (ع) از گفت و گو و مناظره استفاده میکردند که ما میتوانیم با استفاده از این گفتوگوها از مرزهای تشیع دفاع کنیم.
دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی افزود: در سومین همایش ملی حدیث رضوی احادیث علمی امام رضا (ع) در چهار محور آموزههای اعتقادی، میراثشناسی، تاریخ کلامی و شخصیت کلامی امام رضا (ع) از نگاه دیگران مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
رضوی بیان کرد: آموزههای اعتقادی دارای زیرمجموعههای مباحث شناختشناسی، مباحث خداشناسی، مباحث هستیشناسی، مباحث راهنماشناسی، مباحث نبوت و امامشناسی و فرجامشناسی است.
عضو هیات علمی دانشگاه قرآن و حدیث عنوان کرد: در مبحث میراثشناسی، موضوعهای مکاتبات رضوی، اعتبارسنجی مکتوبات رضوی و رفع شبهات کلامی به وسیله حدیث رضوی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: محور سوم، شامل تاریخ کلامی است که زیر مجموعههای آن شامل مدارس کلامی عصر امام رضا (ع)، متکلمان عصر امام رضا (ع) و سؤالات کلامی است که در عصر امام رضا (ع) وجود داشته است.
دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی اظهار کرد: محور چهارم همایش ملی حدیث رضوی شخصیت کلامی امام رضا (ع) از نگاه اهل سنت و شخصیت هشتمین امام شیعیان از نگاه مستشرقان است.
رضوی بیان کرد: در سومین همایش ملی حدیث رضوی نامهها و مناظراتی را که از امام رضا (ع) به دست ما رسیده است، مورد پژوهش قرار خواهیم داد و بررسی خواهیم کرد که دیگر فرقهها چه نگاهی به شخصیت کلامی امام رضا (ع) دارند، زیرا دیدگاههایی مختلف نسبت به امام رضا (ع) وجود دارد و باید مورد تحلیل قرار بگیرد.
وی با اشاره به تمدید مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه همایش عنوان کرد: تاکنون در دو مرحله زمان دریافت مقالات تمدید شده است و پایان مردادماه آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه است.
دبیر علمی سومین همایش ملی حدیث رضوی اظهار امیدواری کرد که این همایش در دهه ولایت که نیمه دوم مهرماه سال جاری خواهد بود، در قم برگزار شود.